Träna och tävla i karting

För att köra racekart

Innan du kan börja träna och tävla i Karting så är det en del förberedelser som måste genomföras:

  • Du måste vara med i en klubb som är ansluten till Svenska Bilsportförbundet. Järfälla MK är medlem i Svenska Bilsportförbundet. För medlemskap i JMK, se vidare Bli medlem.
  • Du måste ha en tävlingslicens. För att få tävlingslicens ska du gå en licenskurs i Karting. Järfälla MK arrangerar utbildningar flera gånger om året. Se vidare info under Licenskurser.
  • Du måste köpa en lämplig Kart. Börja gärna med en begagnad innan du vet att du vill fortsätta med karting. I början kan du ändå inte dra nytta av ett helt nytt chassi.
  • Du måste köpa personlig utrustning som är godkänd för Karting. Hjälm, overall, handskar och skor måste du ha. Ett revbensskydd, ryggskydd och nackkrage kan vara bra att komplettera med. Regnställ, regnhandskar och skoskydd eller stövlar kan också vara bra att ha.

Vid medlemskap i Järfälla MK ingår fri träning på Järfällabanan hela första säsongen. Läs mer om träning här.

Snabbstart

En del team och kommersiella aktörer anordnar kurser för nybörjare och mer erfarna, samt kan i vissa fall erbjuda uthyrning av racekart som alternativ till ägande av egen kart. Ta gärna kontakt med någon av handlarna som nämns här för mer information.