Välkommen till Adobe GoLive 5

 
Välkommen till Adobe GoLive 5

Höstens säddag söndagen den 14 oktober!

Nu är det dags för höstens städdag som vi genomför söndagen den 14/10 vi börjar kl 10.00 och håller på tills vi är klara.

OBS! Under tiden städningen pågår är banan stängd för träning.

I samband med städdagen kommer vi även ha ett informationsmöte.

Att göra på städdagen den 14 oktober 2018, på vår anläggning Järfälla Mk
Tänk på vad ni kan göra och har ni möjlighet så ta med er verktyg och/eller material. Vi har spadar, krattor mm  
Vi behöver särskilt någon som är elektriker och någon kunnig inom VVS. Men alla är välkomna oavsett kunskap, det finns mycket att göra.

 1. Allmänstädning runt om i hela området, köra till tippen. Här behövs även någon med lastbil eller släp.
 2. Skrapa och rensa ur kurbs och rensa upp runt banan  
 3. Sätta upp grind vid inre depån, bredvid Tegnelius
 4. Röja träd & Sly, någon med röjsåg eller motsvarande
 5. Klubbhuset röja slänga städa
 6. Ordna lunch till alla
 7. Miljöstationen behöver ses över, märkas upp mm.
 8. Ordna till kompressorn med timer-ur för av och påslag. Elektriker behövs
 9. Städa toaletterna och duschrummet
 10. Laga toalettstolarna, någon VVS kunnig
 11. Fästa upp slangvindan på klubbhuset
 12. Laga däckskedjor
 13. Gräva ner gult kabelrör i backen
 14. Panta returburkar på station med mottagning av säckar. Skåpbil eller liknade behövs
 15. Plocka ur batteriet på 4-hjuling, efter städning
 16. Köpa reglar och skruva fast på kartbärgningsvagnen
 17. mm                   

       
Vi ses på söndag 14/10 kl 10:00 vi städar tills vi är klara och äter lunch. Då styrelsen berättar kort om nuvarande situation för klubben. Om vi hinner klart finns möjlighet till träning efteråt.
Alla är varmt välkomma

Styrelsen JärfällaMk

Kvällsävlingar - Easy Karting Open!


I samarbet med Järfälla MK och Svenska Bilsportförbundet kommer Järfälla Hyrkart arrangera ett antal tävlingar för dig som vill prova på Kartingsporten på riktigt utan att behöva investera i egen utrustning. Tävlingarna arrangeras med tävlingstillstånd från SBF och är öppen både för dig som har en Kartinglicens och för dig som ännu inte har någon licens. Tävlingen körs i klasserna Micro, Mini, Junior 60, Junior 125 respektive Senior 125 och du som har egen Kart i dessa klasser är välkommen att tävla med din egen bil.

Mer information finns i inbjudan och på Easy Karting

Stockholm Race Weekendsänds live
Stockholm Race Weekend sänds live på http://live.srw2018.se/

Träning alltid öppen tisdag, torsdag och söndag!

I år kommer Järfällabanan vara öppen för träning med egen Kart varje tisdag, torsdag och söndag förutom följande dagar valborgsmässoafton, 1:a maj, kristi himmelfärdsafton, kristi himmelfärdsdagen, pingstafton, pingstdagen, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag. Järfälla MK har säkerställt att det kommer finnas en träningsvakt alla träningskvällar.

Kafeterian kommer fortfarande vara bemannad av frivilliga medlemmar, men träningen är öppen även om det saknas personal i kafeterian.


Protestera över nedläggningskravet!

Namninsamling

Facebook omröstning

Profiler som stödjer Järfälla Motorklubb

Tidningsartiklar


Prova på Karting!
Vill du prova på sporten Karting?

Järfälla MK har en Cadetti som de minst (7-10 år) kan hyra under klubbens träningar, se längre ner.

Järfälla Hyrkart har ett anta olikal tävlingsbilar som passar förare i alla åldrar som du kan hyra när hyrkarten är öppen, mer information finns på Järfälla Hyrkart

Öppet brev till markägaren Sollentuna Häradsallmänning!
Öppet brev till Sollentuna Häradsallmänning och kommuner i Stockholmsområdet angående hotet om nedläggning av Stockholms enda Karting-bana godkänd för tävling.

Dagar som banan är stängd!
Miljö och bygglovsnämnden i Järfälla Kommun beslutade 2012-11-27 att vi inte får bedriva bullrande verksamhet på banan under följande dagar: långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, valborgsmässoafton, 1:a maj, kristi himmelfärdsafton, kristi himmelfärdsdagen, pingstafton, pingstdagen, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag. Dessa dagar är därför banan stängd för träning.

Utökade träningsmöjligheter för dig med träningskort i Järfälla MK!
Även i år erbjuder vi i samarbete med Järfälla Hyrkart medlemmar med intjänat träningskort att träna gratis på andra tider än de öppna träningstiderna. Övriga får även träna vid dessa tillfällen mot en avgift. Självklart måste föraren ha en aktiv licens, godkänd kart och personal från hyrkarten skall vara i tjänst. Hyrkarten går alltid först, personalen där ger tillåtelse att åka ut, efter att kontrollerat kart, tävlingslicens och träningskort. Hyrkartar får under inga omständigheter blandas med tävlingskartar.

Intresserad av att börja köra Kart!
Nu erbjuder Järfälla MK tjejer och killar i åldern 7-10 år att prova på att köra Kart i klassen Cadetti, som är den minsta klassen inom Karting. Du tecknar en Prova-på-licens som gäller in gång vid ett träningstillfälle. Karten får du låna av Järfälla MK. För att kunna vara med och prova måste du föranmäla dig då vi endast kan ta emot två förare per tillfälle.

Tycker man sedan att det är så roligt att man vill börja köra så anmäler man sig till en licenskurs i Karting som klubben anordnar.

Viktigt att tänka på
Föraren måste ha hjälm, overall, handskar och skor. Klubben har utrustning för utlåning förutom skor. Skorna ska sitta bra på foten och täcka ankeln. Har du egen utrustning så ta gärna med den.

En förälder måste vara närvarande och är alltid ansvarig för sitt barn och dess säkerhet. Prova-på-licensen inkluderar en försäkring för föraren.

Innan du kör måste du veta lite om några flaggor onc lite regler, detta gås igenom av personalen från Järfälla MK.

Kostnad och Kontakt
Priset för att prova på vid ett träningstillfälle är 300 kr för PR-licens inklusive 3x10 min köra. Därefter 100:- per 10 min.

För anmälan av prova-på kontakta Leif Hanell på 070-6209751

Live timing vid våra tävlingar!
Nu kommer alla tider från våra tävlingar finnas tillgängliga live på www.amigoo.se

Vill du se tiderna i din telefon går du in på den mobilanpassade sidan m.amigoo.se

Utbyggnad av Järfällabanan!

Sedan en tid har styrelsen i Järfälla MK jobbat på att skapa förutsättningar för en förlängning av Järfällabanan. Vid medlemsmötet den 15 oktober presenterades planerna och medlemmarna gav styrelsen godkänt att gå vidare med planeringen.

Järfälla MK har fått tillgång till den mark som behövs. Planerna har presenterats för Järfälla kommun, vid det inledande mötet fick vi över lag ett positivt bemötande. Nästa steg är att vi ska lämna in en bygglovsansökan tillsammans med en bullerutredning. Bullerutredningen visar att det efter utbyggnaden kommer att bli mindre störning för de närmaste bostadsområdena.

Än är det väldigt långt kvar och mycket som ska falla på plats för att utbyggnaden ska bli verklighet. Vi kommer att behöva hjälp av många medlemmar om vi ska lyckas med detta. Fundera gärna efter vad du som medlem kan hjälpa till med.

Hur ska då banan se ut? Förslaget nedan är det vi jobbar med för närvarande. Den stora slingan blir i detta förslag ca 1420 meter lång, de två mindre blir ca 815 respektive 670 meter långa. Tanken är att vi ska ha en stor slinga som är internationellt godkänd samtidigt som det ska gå att dela upp banan i två mindre slingor.

Finns det fler förslag? Alla ideer och synpunkter tas emot med stor tacksamhet. Skicka era synpunkter till Stig Ekström eller någon annan i styrelsen.Välkommen till Adobe GoLive 5
Reklam!


Ta kontakt med Järfälla Hyrkart om du vill köra hyrkart på Järfälla-banan.

Tävlingsledningen hos Järfälla MK använder Peltor Lite-Com för säker kommunikation.

Järfälla MK använder Zynatic Medlemsregister, ett webbaserat medlemsregister. Kontakata Zynatic AB om din klubb är intresserat av medlemsregistret

Besökare
Totalt 482691
Idag 72
Igår 86
08/12 76
07/12 78
06/12 87
05/12 87
04/12 99


Välkommen till Adobe GoLive 5
Järfälla Motorklubb, Box 171, 177 23 Järfälla | Bankgiro 138-0872 | webmaster