Välkommen till Adobe GoLive 5

 
Välkommen till Adobe GoLive 5


Licenskurser våren 2022!

Vårens licenskurser kommer hållas 14 mars, 16 mars samt den 6 april. Kursen är både för tävlingslicens och funktionärslicens. Se Licenskurser för anmälan och mer information om kurserna.


Järfällas förare och Marcus Eriksson i Globen!

Häromdagen var det några av Järfälla MKs förare som hade turen att stöta på Marcus Ericsson när de körde gokart vid globen. Vi berättade att vi var från Järfälla MK och han var väldigt trevlig och snackade med ungdomarna en del och berättade att han själva hade kört på banan i Järfälla och tyckte att det är en rolig bana att köra.


Svenska Spel!

Anslut dig till Svenska Spels Gräsroten för Järfälla MK


Protestera över nedläggningskravet!

Namninsamling

Facebook omröstning

Profiler som stödjer Järfälla Motorklubb

Tidningsartiklar


Prova på Karting!
Vill du prova på sporten Karting?

Järfälla MK har en Cadetti som de minst (7-10 år) kan hyra under klubbens träningar, se längre ner.

Järfälla Hyrkart har ett anta olikal tävlingsbilar som passar förare i alla åldrar som du kan hyra när hyrkarten är öppen, mer information finns på Järfälla Hyrkart

Dagar som banan är stängd!
Miljö och bygglovsnämnden i Järfälla Kommun beslutade 2012-11-27 att vi inte får bedriva bullrande verksamhet på banan under följande dagar: långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, valborgsmässoafton, 1:a maj, kristi himmelfärdsafton, kristi himmelfärdsdagen, pingstafton, pingstdagen, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, alla helgons dag. Dessa dagar är därför banan stängd för träning.

Intresserad av att börja köra Kart!
Nu erbjuder Järfälla MK tjejer och killar i åldern 7-10 år att prova på att köra Kart i klassen Cadetti, som är den minsta klassen inom Karting. Du tecknar en Prova-på-licens som gäller in gång vid ett träningstillfälle. Karten får du låna av Järfälla MK. För att kunna vara med och prova måste du föranmäla dig då vi endast kan ta emot två förare per tillfälle.

Tycker man sedan att det är så roligt att man vill börja köra så anmäler man sig till en licenskurs i Karting som klubben anordnar.

Viktigt att tänka på
Föraren måste ha hjälm, overall, handskar och skor. Klubben har utrustning för utlåning förutom skor. Skorna ska sitta bra på foten och täcka ankeln. Har du egen utrustning så ta gärna med den.

En förälder måste vara närvarande och är alltid ansvarig för sitt barn och dess säkerhet. Prova-på-licensen inkluderar en försäkring för föraren.

Innan du kör måste du veta lite om några flaggor onc lite regler, detta gås igenom av personalen från Järfälla MK.

Kostnad och Kontakt
Priset för att prova på vid ett träningstillfälle är 300 kr för PR-licens inklusive 3x10 min köra. Därefter 100:- per 10 min.

För anmälan av prova-på kontakta Johan Varland på 070-756 29 78 eller johan.varland(a)jarfallamk.se


Live timing vid våra tävlingar!
Nu kommer alla tider från våra tävlingar finnas tillgängliga live på www.amigoo.se

Vill du se tiderna i din telefon går du in på den mobilanpassade sidan m.amigoo.se

Utbyggnad av Järfällabanan!

Sedan en tid har styrelsen i Järfälla MK jobbat på att skapa förutsättningar för en förlängning av Järfällabanan. Vid medlemsmötet den 15 oktober presenterades planerna och medlemmarna gav styrelsen godkänt att gå vidare med planeringen.

Järfälla MK har fått tillgång till den mark som behövs. Planerna har presenterats för Järfälla kommun, vid det inledande mötet fick vi över lag ett positivt bemötande. Nästa steg är att vi ska lämna in en bygglovsansökan tillsammans med en bullerutredning. Bullerutredningen visar att det efter utbyggnaden kommer att bli mindre störning för de närmaste bostadsområdena.

Än är det väldigt långt kvar och mycket som ska falla på plats för att utbyggnaden ska bli verklighet. Vi kommer att behöva hjälp av många medlemmar om vi ska lyckas med detta. Fundera gärna efter vad du som medlem kan hjälpa till med.

Hur ska då banan se ut? Förslaget nedan är det vi jobbar med för närvarande. Den stora slingan blir i detta förslag ca 1420 meter lång, de två mindre blir ca 815 respektive 670 meter långa. Tanken är att vi ska ha en stor slinga som är internationellt godkänd samtidigt som det ska gå att dela upp banan i två mindre slingor.

Finns det fler förslag? Alla ideer och synpunkter tas emot med stor tacksamhet. Skicka era synpunkter till Stig Ekström eller någon annan i styrelsen.Välkommen till Adobe GoLive 5
Reklam!


Ta kontakt med Järfälla Hyrkart om du vill köra hyrkart på Järfälla-banan.

Tävlingsledningen hos Järfälla MK använder Peltor Lite-Com för säker kommunikation.

Järfälla MK använder Zynatic Medlemsregister, ett webbaserat medlemsregister. Kontakata Zynatic AB om din klubb är intresserat av medlemsregistret

Besökare
Totalt 98829
Idag 203
Igår 244
11/8 186
10/8 174
09/8 189
08/8 180
07/8 177Välkommen till Adobe GoLive 5
Järfälla Motorklubb, Box 171, 177 23 Järfälla | Bankgiro 138-0872 | webmaster